Har du en god idé? Læs hvordan du sikrer den her

Der findes utroligt mange historier ude i erhvervslivet med et spirende talent der har fået en virkelig god idé der kunne være med til at ændre verden eller revolutionere et eller andet indenfor sit felt, hvor den kreative hjerne har fået sin idé på en eller anden vis og ender med at skulle sagsøge firmaet der har stjålet idéen. 

Det er en irriterende situation at ende i, da den virkelig nemt kunne have været undgået hvis det kreative supertalent havde kunne holde sin mund og havde sikret sit design før han eller hun havde snakket højt om det. 

Det er nemlig ikke sværere at få stjålet sin idé end at komme til at sidde lidt for tæt på en med nysgerrig ører på den lokale kaffebar. Hvis man har en virkelig god idé skal man også gøre sin del for at sørge for at den ikke ender i hænderne på en der ikke er dig – for så har alt det gode tænkeri jo været forgæves. 

Sådan sikrer du din idé

Det er én af de ting der slet ikke er så svære som mange mennesker går og tror. Hvis du gerne vil sikre idéen eller dit design kan du få en varemærke registrering på det, og så er du sådan set good to go. 

Fordi de fleste desværre ikke aner hvor nemt det egentligt er at sikre sin idé, sker det overstående eksempel relativt ofte, og det er med til at skabe en dårlig arbejdsmorale og tendens indenfor iværksættermilljøet. 

For hvis ikke iværksætteren føler sig tryg ved at pitche sin idé overfor fremmed mennesker i frygten for at få den stjålet, så misser erhvervslivet ud på mange gode idéer og dermed også meget teknologisk udvikling. 

Overvejelser omkring at snakke for højt

Mange mennesker gør det. Jeg vil faktisk vove at påstå at de fleste mennesker gør det. Hvis vi mennesker får en idé der er lidt bedre en gennemsnittet bliver vi ofte begejstret, og hvis vi bliver begrejstret får vi lyst til at dele begrejstringen med andre mennesker, og det er her de fleste mennesker kommer til at snakke over sig i en alt for tidlig fase af deres idé. 

Hvis du er en smart iværksætter, og det er du selvfølgelig, så holder du vejret og fortæller ingen andre end dine nærmeste venner omkring dit projekt før du er hundrede procent sikker på at du har det varemærke registreret og i sikkerhed.

3 tanker om “Har du en god idé? Læs hvordan du sikrer den her

 1. Mathilde R. Svar

  Mulberrytasker.dk – Hej med jer,,
  God artikel Venlig hilsen, Mathilde R.

 2. Malthe F. Svar

  Hejsa, Mulberrytasker.dk Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller? Rigtig god dag. Malthe

 3. Laura L. Svar

  Howdi Mulberrytasker.dk Ift. Har du en god idé? Læs hvordan du sikrer den her, hvor har i så de oplysninger fra. Jeg har oplyst min email adresse og i må meget gerne lige vende tilbage snarest. Venligste hilsner fra. Laura L.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *