Ulemperne ved at gøre karriere som tandlæge

Hvis du går med drømmen om at være tandlæge, kan der være mange aspekter, som du først skal tænke igennem. Det fører med sig, både fordele og ulemper – hvor en af fordelene klart er, at du kan få få rettet tænder – både fordi du får til det, men også fordi du løbende kan justere dig selv. Derfor har vi samlet nogle af disse ulemper herunder, så du kan blive klogere på et erhverv som tandlæge. 

Du skal ikke være sart

Du skal muligvis have det okay med dårlig ånde, lugt og nogle personer, der kan komme med virkelig grove kommentarer. Som tandlæge betjener man alle slags mennesker – også dem, som måske ikke lige falder i ens smag, eller som kan virke negative og flabede. Det er stadig vigtigt, at kunne yde den samme service og behandling overfor alle ens kunder. 

Overraskelsesmomenter

Nogle ting ude af vores kontrol. Du kan muligvis efter teorien, gøre alt efter bogen, men resultaterne fungerer stadig ikke rigtigt på samme måde i praksis. Heldigvis er der også et par behagelige overraskelser, så behøver ikke nødvendigvis at være en dårlig ting.

Tandforsikring

Forsikringsdækningen er i bedste fald dårlig, og til sidst efterlader dette både patienterne og tandlægerne utilfredse. Tandlæger kæmper for at få betalt for deres arbejde, og patienter bliver grisede over tandlægerne, når deres forsikring ikke dækker en procedure.

Fysisk stress og risici

Tandpleje kan tage ealvorligt på din krop. Du prøver at se og arbejde i et meget lille rum og er ofte nødt til at forvrænge din krop i lange perioder og arbejde tæt på andre mennesker. Den konstante højhastige brummen fra tandboren kan føre til høretab. Og chancerne er gode for, at du ved en fejltagelse stikker dig selv med en nål eller et tandinstrument, hvilket potentielt giver dig udsat for en blodbåren sygdom. Kroppens ømhed kan modvirkes ved daglig træning og sprøjter såsom massage. Potentialet for høretab kan dog forhindres med ørepropper. 

Utilfredse kunder

Og lad os ikke glemme, patienter, der hader tat gå til andlægen, men alligevel kommer til dig. De kan være utilfredse med at de ikke kan komme til en tandlæge uden ventetid, prisen de skal betale, den behandling du har givet dem eller noget helt fjerde. Det er dog altid vigtigt at forholde sig neutral overfor sine kunder, og yde en god behandling samt en god service overfor disse patienter. De skal stadig føle sig trygge ved at kunne gå til dig som deres tandlæge, og derfor er det vigtigt, med et positivt sind som tandlæge. Derfor er jobbet som tandlæge dog heller ikke for alle. 

3 tanker om “Ulemperne ved at gøre karriere som tandlæge

  1. Sofie R. Svar

    Hej Mulberrytasker.dk Ift. Ulemperne ved at gøre karriere som tandlæge, hvor har i så de oplysninger fra. Jeg har oplyst min email adresse og i må meget gerne lige vende tilbage snarest. 😉
    Kærligst, Sofie R.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *