5 tips til at spare penge i hverdagen

Vi kender det næsten alle sammen. I slutningen af måneden er der næsten ikke flere penge tilbage, og det er svært at få dem til at række, uden at leve af pasta med ketchup i en uge i streg. Men hvad kan man gøre for at få pengene til at strække lidt bedre i løbet af måneden. Nedenfor er 5 tips til hvordan du nemmere kan spare penge

 

Lad være med at shoppe det hele væk i starten af måneden

Det er fristende jo. Så snart der går penge ind på kontoen bliver man fristet til at gå på en kæmpe shoppingtur, siden man lige har fået penge, men det ender jo tit med at man mangler alle de penge i slutningen af måneden. Prøv at hold dig fra at shoppe for tidligt efter du har fået løn eller SU, hvis du venter til senere på måneden ved du bedre, hvor mange penge du har at gøre godt med.

 

Køb de billige produkter

Det virker måske åbenlyst men når du køber ind, så gå efter de billige varianter. Selvom det måske kun er et par kroner du sparer, så hober det sig  op på sigt og kan gøre en stor forskel for din økonomi. Udover det, giver det også tit mening at kigge på kiloprisen, da man nogle gange får mere for pengene, ved at købe mere af produktet.

 

Stop madspild

At undgå madspild er ikke kun godt for miljøet og etisk korrekt, det kan faktisk også være et stor hjælp for din økonomi. Du kan for eksempel være meget opmærksom på at få alt det mad du køber brugt, inden det bliver dårligt. Derudover nedsætter mange supermarkeder de også produkter der nærmer sig sidste salgsdato, det er til din fordel, så længe du spiser det inden det går over datoen.

 

Har du virkelig brug for det?

I forhold til shopping handler brug af penge om både hvor dyr en smag man har, og hvor meget af en impulskøber man er. Nogen gange handler det måske også bare om at spørge sig selv, om man virkelig har brug for det. Selvfølgelig skal man have noget tøj at have på kroppen, men hvis du allerede har 5 sorte t-shirts, har du så brug for en til? Det kan være et godt tip at lade være med at købe noget den samme dag som du ser det og bliver fristet til at købe det, og i så vente et par dage og se om man stadig tænker på at købe tingen, hvis man alligevel har glemt alt om den, havde der nok ikke været så meget ved at købe den.

 

Læg penge til side

En god måde at have penge til en designertaske, en ferie eller gode sko, er også at spare pengene op. Reserver nogle penge hver måned, og så hober de sig op, til at du enten har nogle flere penge som en reserve, eller kan bruge dem på noget du har gået og været interesseret i, i noget tid.

 

Hvis du vil finde ud af mere om at få det meste ud af dine penge så Få tips og tricks her

5 tanker om “5 tips til at spare penge i hverdagen

 1. Eva H. H Svar

  Mulberrytasker.dk – Heey, Det er dejligt med gode nyheder for en gang skyld.
  Venligste hilsner fra. Eva H. H

 2. Mathias K. Svar

  Mulberrytasker.dk Konge artikel, Godt læsestof til de interessante.
  Mathias

 3. Frida N. Svar

  Hawdy – Mulberrytasker.dk Jeg gad godt lige tilmelde mig nyhedsbrev, men har i ikke fået det endnu? 😉
  Frida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *